Συνδέσεις

Armonia Lux Studio

ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Α.Ε. εξυπηρετούν άμεσα και ταχύτατα το επιβατικό κοινό με γνώμονα ασφάλεια.
http://www.ktel-chalkidikis.gr

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε. με έδρα την Ουρανούπολη Χαλκιδικής σας ταξιδεύει με ασφάλεια και σεβασμό σε ένα ζωντανό μνημείο ανεκτίμητης πολιτισμικής αξίας, το Άγιον Όρος.
Μετακινηθείτε με τα καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας από Ουρανούπολη και Ιερισσό και περιηγηθείτε στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, με γνώμονα την ποιοτική εξυπηρέτηση και ικανοποίησή σας.
Οι Αγιορείτικες Γραμμές βρίσκονται στη διάθεση των ευλαβών προσκυνητών και περιηγητών του Αγίου Όρους.
http://www.agioreitikes-grammes.com

ο Αριστοτέλης

Τον 4ο π.Χ. αιώνα τα Στάγειρα ήταν μια μικρή πόλη της Χαλκιδικής, η οποία υπαγόταν στη δικαιοδοσία του βασιλιά της Μακεδονίας. Εκεί γεννήθηκε το 384 π.Χ. ο Αριστοτέλης που έμελλε να γίνει ένας από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες φιλοσόφους της αρχαιότητας. Σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του υπήρξε η ενσάρκωση του ορθού μέτρου. Θεωρούσε ως υπέρτατο αγαθό την αρετή της μεσότητος, απαλλαγμένη από κάθε υπερβολή και έλλειψη, οι οποίες αποτελούν για τον ίδιο μέγιστες κακίες. Κατανοούσε την αξία που είχε η μέτρια απόλαυση των υλικών αγαθών, άποψη που είχε ανάγει σε στάση ζωής.
http://www.dimosaristoteli.gr/gr/Collection/Aristotle-the-philosopher

Άγιο Όρος

H περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη αποτελεί την Πύλη προς το Άγιο Όρος και την Αθωνική μοναστική κοινότητα και διαθέτει δεκάδες θρησκευτικά μνημεία τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί.
http://www.dimosaristoteli.gr/gr/collective/religious-tourism

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Πυκνό πλέγμα αρχαιολογικών χώρων καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Μετά τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους άρχισε να εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της εθνικής κληρονομιάς. Ανασκαφική δραστηριότητα παρουσιάστηκε ήδη από το δεύτερο μισό του 19ου αι. τόσο από την ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία όσο και από τις ξένες αρχαιολογικές Σχολές (Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο).
http://www.dimosaristoteli.gr/gr/archaeological-sites

Δραστηριότητες

Δεκάδες πεζοπορικές διαδρομές είτε στους οικισμούς του Δήμου Αριστοτέλη, είτε στην ύπαιθρο σε συνδυασμό με τον ορεινό όγκο του Χολομώντα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και ένα ιδανικό πεδίο δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.
http://www.dimosaristoteli.gr/gr/activities/collection-all

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ανακάλυψε με όλες σου τις αισθήσεις την πατρίδα του Αριστοτέλη!
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Armonia Lux Studio

Armonia Lux Studio, Ιερισσός Χαλκιδικής